Sav bázis egyensúly megteremtése. PH Sav bázis lúgosítás, szervezet lúgosításaElőidézzük a rákos megbetegedést
Sav bázis egyensúly - Új biológia

Itt kezdd: főoldal | vissza

4, Életmódunk áldozatai vagyunk

 

Sokszor érzed magad kedvetlennek, fáradtnak? Sok stressz ér? Főként kész, félkész (gyors) ételekből áll az étrended, vagy enni sincs időd? Napjaid nagy részét az íróasztalnál vagy a kanapén ülve töltöd a friss levegő helyett? Túl kevés időt szánsz a sportra és mozgásra?

 

sav bázis egyensúly

Ugye sok az "IGEN"? Valószínűsíthető, hogy szervezeted túlsavasodott. A természetes sav-bázis egyensúly megbomlott és szervezetünk tiltakozik, a káros savak pedig letargikussá tesznek minket. A szervezet lúgosítása segít neked.

A túlzott savmennyiség jellemző jelei:
stresszre való hajlam, idegesség, teljesítménycsökkenés, fáradtság, koncentrálóképesség hiánya, kedvetlenség, kimerültség, betegségekre, elhízásra való hajlam.


Az alábbi következményeket érzed már?


A szervezet túlsavasodásával összefüggő jellemző panaszok (sav-bázis egyensúly felborult):

- fejfájásra vagy migrénre való hajlam
- depresszió (gyakori rossz kedv, negatív gondolatok, érzések)
- izomfeszültségre és ízületi fájdalomra való hajlam
- bőrirritáció, bőrproblémák, narancsbőr, pattanás
- haj és körmök elváltozása
- gyomorégés, túlzott étvágy vagy a másik étvágytalanság a másik véglet
- allergiára való hajlam
- zsírlerakódás, elhízás

Szervezetünk belső harmóniájának előfeltétele a kiegyensúlyozott sav-bázis egyensúly. Ha a savak és bázisok közötti arány nem megfelelő, akkor anyagcserénk sem működik megfelelően és nem érezzük jól magunkat.

 

Hogyan alakul ki a túlsavasodás?

 

A túlsavasodás okai gyakran a mindennapi életben keresendők; napjaink átlagemberének életformája óhatatlanul savas irányba tolja a szervezet kémhatását, elsősőrban az egészségtelen táplálkozásnak, az élvezeti cikkek fogyasztásának, a mozgásszegény életmódnak és a kevés friss levegőnek köszönhetően.Mindennapi táplálkozásunk során általában kevés figyelmet fordítunk az olyan bázikus hatású táplálékokra, mint a gyümölcsök és a zöldségek.

Étrendünket a zsírt, finomított lisztet, sót és cukrokat tartalmazó ételek uralják. Az alkohol, a cigaretta és a kávé is a klasszikus "savkeltők" közé tartoznak. Sav-bázis háztartásunk egyensúlya akkor is könnyen felborul, ha stresszes és rohanó életet élünk. Ráadásul túl gyakran maradunk a kényelmes karosszékben ahelyett, hogy erőt vennénk magunkon és sétálni indulnánk a fris levegőre.

A bázikus vitálanyagok elégséges pótlása tehermentesíti a sav-bázis háztartást, ezáltal pedig elősegíti a gyógyulást.

 

A szöveti pH egyensúly (sav-bázis) és a daganatok közötti összefüggés

 

A vér normális pH-értéke 7, 35 és 7, 45 között mozog. Leggyakrabban az elsavasodás veszélyeiről szoktunk hallani, amit a 7, 35-től alacsonyabb tartomány jelöl.

Nem kell feltétlenül lakmuszpapír, vagy orvosi vizsgálat ahhoz, hogy felismerjük magunkon a savasodást!

Vegyük alaposan szemügyre bőrünket! Ha azt látjuk, hogy cellulitiszre hajlamos, (narancsbőr, más néven cellulitisz a bőr alatt lerakódó zsír. A felhalmozódott zsír gátolja a bőralatti szövetek vér és oxigén ellátását, ezért szaporodik a salakanyagok mennyisége) durvák a pórusaink, mitesszereink és hasonló bőrproblémáink vannak, vagy arcbőrünk árnyalata az "enyhén rózsástól" jóval eltér, szinte biztosak lehetünk abban, hogy szervezetünk sav-bázis egyensúlya eltolódott a savas állapot felé. A korábban tárgyalt negatív tünetek (zsírlerakódás, kóros soványság, betegségek különböző formája a reumatikus rendellenességek, a cukorbetegség, a vese és a gyomor- és bélrendszer betegségei) is igazolják testünk elsavasodását.

A savas kémhatás veszélyei

Ha a savszint túl magas, testünk már nem képes a savfelesleg tökéletes kiválasztására. Ezért kénytelen elraktározni a szövetekben (ezt hívják autotoxikációnak vagy önmérgezésnek), vagy semlegesíti őket (pufferolás). Az utóbbit viszont csak úgy tudja végrehajtani, ha az ehhez szükséges ásványi anyagokat a különféle szervekből, csontokból kiválasztja. Csak gondoljunk bele, milyen következményekkel jár, ha ez hosszú távon így marad.

A sav hatására a vér összesűrűsödik, ezért a vérkeringés lomhává válik, kiváltképp ott, ahol a savak felhalmozódtak. Ennek hatására bizonyos szervek nem tudnak teljes kapacitással működni, ezért mind több jele tapasztalható az öregedésnek. Így a betegségek is egyre gyakoribbá vállnak, akár már egész fiatalon.

 

Sav-bázis egyensúly felbomlásának hatásai


Ha a sejten kívüli folyadékok, elsősorban a vér savassá válik, vezető tünetté válik az állandó fáradtság és letörtség, illetve könnyebben elkapjuk a náthát és más betegségeket. Ha a savasság még jobban erősödik, különféle fájdalmakat, például erős fejfájást, mellkasi, esetleg izom fájdalmat vagy gyomorfájást észlelünk.

A szervezetnek semlegesítenie kell a bekerült savas elemeket, és ehhez lúgos, más szóval bázikus tartalékait kell felhasználnia - főleg kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és nátriumot -, amiket a csontokból, a fogakból, a porcokból és az izmokból von ki.

Szervezetünk a felesleges savat a test valamely részébe halmozza fel, méghozzá olyan helyen, ami már amúgy is legyengült állapotban van. Az adott testrészen a vér nem képes tovább fenntartani a sav-bázis egyensúlyt, ezért a sejtek is elsavasodnak, és még kevesebb oxigénhez jutnak. Ha ez a tendencia folytatódik, az egész testrész túlnyomóan savassá válik, egyes sejtek elpusztulnak, és maguk is savvá válnak.

 

Rák kialakulása

Sok sejt képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Nem pusztulnak el, hanem abnormális, mutáns sejtekké válnak, és így kibírják a terhelést. Ezeket az abnormális sejteket hívjuk rosszindulatú sejteknek. Ezek már nem reagálnak az agyból érkező impulzusokra, és eltérnek attól is, ami a DNS-emlékezetében kódként szerepel, ezért képesek végtelen és rendszertelen burjánzásra. Így keletkeznek a daganatos betegségek.

 

Duotest Mérd meg pH szinted otthon

Vizsgáld meg nyáladat lakmuszpapírral. Színéből következtethetsz egészségi állapotodra, mert megmutatja, mennyi sav halmozódott fel szervezetedben, és milyen erősek a lúgtartalékaid. Az abszolút ideális állapotot a kék szín jelöli (a képen látható lakmuszpapír segítségével). Minél több zöld árnyalat jelenik meg a papíron, annál jobban elsavasodott a szervezeted, és annál inkább előfordulhatnak az öregedésre, jellemző degeneratív folyamatok. A sárga szín a súlyos, gyakran halálos betegségben szenvedőkre jellemző.

A nyál pH-ja arról árulkodik, milyen aktívan működnek szervezetben az emésztőenzimek, különös tekintettel a májenzimekre és a gyomorban működő enzimekre.

A vizelettel is elvégezhető ez a kísérletet, bár ennek pH-ja erősen függ az elfogyasztott ételektől-italoktól. A vizelet pH-jának vizsgálatából azt is megtudhatjuk, hogy mennyire képes a szervezetünk hasznosítani az ásványi anyagokat.

Azokat, akiknél mind a vizelet, mind a nyál pH-jának mérésénél savas tartomány regisztrálható, "kétszeresen savasnak" nevezzük. Ha a vér-pH is savassá válik, akkor "savmerevségről" beszélünk, vagyis a szervezet annyira túlsavasodik, hogy már nem képes tökéletesen kiválasztani és pufferelni a savakat.

Tipp: A lakmuszpapírok több gyártótól származhatnak, más és más színnel jelölve a savas és lúgos tartományt. Érdemes tehát színkóddal ellátott termékeket beszerezni és többször elvégezni a kísérletet étkezés előtt és után is 1-2 órával és felkelés után a reggeli órákban. Családtagjaink, barátaink bevonhatóak a kísérletbe. Egyszerűen nedvesítsd be a papírcsíkot (nyál, vizelet), várj egy kicsit és tekintsd meg a színárnyalatot. Előfordulhat, hogy egyszer jó (kék) a pH és egyszer nem (zöld). Ez is azt mutatja, hogy szervezeted pillanatnyi állapota mérhető ezzel a módszerrel.

Ne feledd szervezeted mindig azon dolgozik, hogy a megfelelő pH-t beállítsa és a felesleges savakat semlegesítse. (Csak az nem mindegy, hogy hogy.)


beta-teszt Méresd meg pH szinted szakemberrel
(BETA-teszt)

 

Ha orvosi támogatásra van szükséged és biztos akarsz lenni dolgodban végeztesd el az ártalmatlan BETA tesztet. A legmegbízhatóbb pH-mérésre a BETA-teszt (bioelektromos terrénanalízis) alkalmas. Ennek során a vér, a vizelet és a nyál pH-ját, ásványianyag-tartalmát és oxidálóképességét is mérik. Ezen adatokból kiderül, hogy
- a szöveti pH melyik tartományban helyezkedik el
- mennyi a pufferolásra képes ásványok mennyisége
- milyen betegségekre, fertőzésekre (gombásodás, vizesfertőzés, bakteriális fertőzés.) hajlamos a szervezet
- van-e daganatképződési hajlam
- fokozott-e a trombóziskészség, stb.

A mérést követő életmódváltás után 2-3 hónappal érdemes kontrolltesztet végeztetni, hogy kiderüljön, mennyit javult a sejtek, szövetek állapota. Bővebben a tesztről >>


Leleplező írások! Az egészséges életmód tanácsait, a helyes méregtelenítő kúra alapjait, a szép bőr és a fiatalság megőrzésének titkait tudhatod meg cikksorozatunk segítségével.


Jelentkezz most! Nem bánod meg és ráadásul most, egy filléredbe sem kerül.Cikksorozat témái:


-1, Tények, bizonyítékok és statisztikai adatok a környezetünkben lévő vegyianyagokról, mérgekről és ezek egészségkárosító hatásairól-2, Helytelen életmód (táplálkozás) hatásai szervezetünkre az elhízás okai-3, Különböző betegségek kialakulásának lehetséges okai (rák, daganat, hormonzavarok, szív és érrendszeri panaszok, izületi betegségek, stb.)-4, Hogyan védjük meg szervezetünket a betegségektől (méregtelenítés, egészséges életmód, helyes táplálkozás, fogyókúra)-5, Lépésről-lépésre a gyógyulás útján egy szebb, boldogabb élet felé


Díjmentes jelentkezés:

E-Mail:

Keresztnév:

Jelentkezem >>


Tudósok kísérleteztek a savakkal

Otto Warburg, kétszeres Nobel-díjas tudós 1930-as években történt kísérletei során 42 állatfajnál alakított ki rákos betegséget kizárólag azáltal, hogy lecsökkentette vérükben a pH-értéket, és megfosztotta a sejteket az oxigéntől. (savas közegben kevés az oxigén)

Dr. Robert O. Young (biokémikus, mikrobiológus ma is élő kutató) egyetértett tudóstársával és az alábbi kísérleteket szintén elvégezte. Megállapításuk a következő:

- Észrevették, hogy már enyhe savtúlsúly is drasztikusan lecsökkenti a vérben az oxigénszintet.

- A ráksejtek (a legtöbb baktériumhoz hasonlóan) oxigénszegény környezetben szeretnek élni. Valahányszor lecsökken az oxigén szintje egy egészséges sejtben, az elrákosodik. Az oxigén mennyiségének növekedése megakadályozza a rákos sejtek burjánzását. A lúgos környezet beállítja a szervezet megfelelő oxigénellátását, és a rákos sejtek el is pusztulnak.

Jegyezzük meg! Daganat nem is jöhet létre olyan környezetben, ahol a sav-lúg egyensúly fennáll, és bőségesen van oxigén. Ezt bizonyítja, hogy nem létezik szívrák. A tüdőből a szívbe folyó vér az egész szervezet oxigénben leggazdagabb és legmagasabb pH-értékű része.

Miközben a vér átmegy a tüdőn, a savas toxinok kicsapódnak belőle, és marad a sok-sok oxigén és a magas pH-érték. A rákos sejteknek mindig szélsőséges a pH-értékük, és oxigénhiány áll fenn bennük, míg az egészséges sejtekben enyhén lúgos a kémhatás és magas az oxigéntartalom.


A szervezet lúgosítása: Fogyasszunk minél kevesebb savas és minél több lúgos ételt és italt, vagyis lúgosíts!

- Savképző ételek: az összes húsféle, halak, állati zsír, vaj, margarin, finomított olaj, diófélék, hüvelyesek, sajt, tojás, fehérlisztből készült ételek, fehér cukor, ecet, édességek.

- Lúgképző ételek: nem savkeltő gyümölcsök, gyümölcslevek (igazi), zöld levelek, zöldséglevek, egyes gyógyteák, gyökérfélék, nyers zöldségek, csírák, burgonya, csicsóka, uborka, tök, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, búzakorpa, teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, gesztenye, datolya, füge, szójatermékek.

A bázikus vitálanyagok elégséges pótlása tehermentesíti a sav-bázis háztartást, ezáltal pedig elősegíti a gyógyulást. A "Zöld lötty" segít ebben >> (később is megnézheted

 

Továbblépés az ötödik szintre >>

Iratkozz fel a levelező listánkra az alábbi lehetőségen (ha még nem tetted)! Bármikor leiratkozhatsz, ha nem akarod az alábbi válaszokat.


 

PH PROGRAM lépésről-lépésre

Itt kezdd: főoldal | vissza

 


1, Egészséges életmód, tanácsok

2, Táplálkozás fontossága

3, Mit kerülj és miért, fogyókúra receptek

4, Sav bázis egyensúly megteremtése

5, Mi az a pH csoda

6, A szervezet lúgosítása "Zöld lötty" segítségével

 

 

- Elhízás, túlsúly


- PH szint mérése, BETA Teszt


- Immunrendszer erősítő életmód


- Frissítő, relaxáló masszázs

 


Leleplező írások! Az egészséges életmód tanácsait, a helyes méregtelenítő kúra alapjait, a szép bőr és a fiatalság megőrzésének titkait tudhatod meg cikksorozatunk segítségével.


Jelentkezz most! Nem bánod meg és ráadásul most, egy filléredbe sem kerül.Cikksorozat témái:


-1, Tények, bizonyítékok és statisztikai adatok a környezetünkben lévő vegyianyagokról, mérgekről és ezek egészségkárosító hatásairól-2, Helytelen életmód (táplálkozás) hatásai szervezetünkre az elhízás okai-3, Különböző betegségek kialakulásának lehetséges okai (rák, daganat, hormonzavarok, szív és érrendszeri panaszok, izületi betegségek, stb.)-4, Hogyan védjük meg szervezetünket a betegségektől (méregtelenítés, egészséges életmód, helyes táplálkozás, fogyókúra)-5, Lépésről-lépésre a gyógyulás útján egy szebb, boldogabb élet felé

Egészséges életmód, tanácsok

Táplálkozás fontossága

Mit kerülj és miért, fogyókúra receptek

Sav bázis egyensúly

Mi az a pH csoda

Zöld lötty

Elhízás, túlsúly

PH szint mérése, BETA Teszt

Immunrendszer erősítő

 


Díjmentes jelentkezés:

E-Mail:

Keresztnév:

Jelentkezem >>